Yoga 65+

Yoga is geen lenigheidswedstrijd, maar heeft het grootste effect als u de fysieke houdingen en oefeningen op een rustige en beheerste manier uitvoert. Tijdens de yoga is veel aandacht voor de gewrichten, bewegelijkheid en spierkracht. Er zijn yoga-oefeningen die u helpen uw bloeddruk te normaliseren en het zenuwstelsel te balanceren. Deze zijn essentieel voor het voorkomen van hartziektes en problemen in het zenuwstelsel.

Bij het beoefenen van de Yoga leert u zowel uw lichaam als de grenzen ervan te kennen en respecteren. De oefeningen zijn niet moeilijk, waardoor het verschil tussen spanning en ontspanning duidelijk voelbaar is. Het aandachtig bewegen wordt afgewisseld door liggen of zitten in aandacht. Yoga-oefeningen worden staand, zittend en/of liggend uitgevoerd. Indien het lichaam dit niet toelaat, kunnen aangepaste oefeningen, bijvoorbeeld op een stoel worden gekozen.

Door met plezier te bewegen, ook al zijn de bewegingen nog zo klein, gaat het bewegen soepeler en meer als vanzelf. Ons motto is: niets moet, alles mag. De les wordt overdag gegeven, in een gezellig groepsverband. Dit zorgt ervoor dat u zich thuis zult gaan voelen in de groep, wat resulteert in een ontspannen sfeer. Na de les is er gelegenheid voor een kopje koffie/thee (voor eigen rekening).

Om hygiënische redenen, adviseren wij u om zelf een yogamatje mee te nemen. Draag makkelijk zittende kleding en schoeisel zonder zwarte zolen die niet buiten gedragen worden. Een klein flesje water voor tijdens de les is geen bezwaar.

De lessen worden verzorgd door een docent van Actieffit. Klik HIER voor meer informatie.

Wanneer
Iedere maandag van 13.30 tot 14.30.
Iedere donderdag van 10.00 tot 11.00.
Prijs
€ 223,20 (exclusief lesmateriaal)
Informeer bij uw zorgverzekeraar voor een mogelijke vergoeding.

Meer weten
Meer informatie of aanmeldingen bij de Pelikaan, tel. 6285660 of info@buurtcentrumdepelikaan.nl
of rechtstreeks op:
www.actieffit.nl