Speksteen bewerken

Ook in Buurtcentrum de Pelikaan:
Speksteen bewerken
Deze cursus, die al jaren op onze andere locatie wordt gegeven spitst zich toe op het beelden maken uit zachte steen, met name speksteen. Ook kan er gewerkt worden in albast en de zachtere serpentijnsoorten Speksteen is een zachte tot zeer zachte steensoort waar relatief gemakkelijk in gebeeldhouwd kan worden. De ruwe steen wordt vooral bewerkt d.m.v. zagen, raspen en vijlen.; soms wordt er gehakt. Bij het afwerken van de steen kunnen de meest verrassende kleuren tevoorschijn komen, dat maakt naast de zachte structuur van de steen het werken met speksteen zo aangenaam. Bij de cursus wordt individueel en naar eigen idee aan een beeld gewerkt, met de nodige begeleiding om tot een zo mooi mogelijk eindresultaat te komen. Daarnaast is het werken met (spek-)steen heel ontspannend en ook gezellig om daar met elkaar mee bezig te zijn.
De cursus bestaat uit 10 lessen, waarna steeds verlengd kan worden om lekker door te blijven werken aan je eigen beeld. Kosten 115,- inclusief gebruik gereedschap, exclusief steen (wel bij ons verkrijgbaar).
Lestijden Pelikaan Krommenie: maandag 13.30 – 15.45uur
woensdag 19.30 – 21.45 uur donderdag 13.30 – 15.45 uur
Meer informatie en aanmelden:
Irma Jongenburger / Beeldhouwatelier Ranonkel info@beeldhouwatelier-ranonkel.nl tel. 06 50457571 www.beeldhouwatelier-ranonkel.nl Nu