Dagfietstocht Buurthuizen

Onder het motto “Proef je buurthuis” organiseren acht ‘buurthuizen’ in noordelijk en westelijk Zaanstad een grote fietstocht om bewoners op een actieve manier kennis te laten maken met de diverse locaties en met wat zij aan activiteiten te bieden hebben. Of die locaties nu buurtcentrum, buurthuis, dorpshuis of activiteitencentrum heten is minder  belangrijk. Het gaat er om dat het plaatsen zijn die ruimte bieden voor activiteiten, initiatieven en ontmoetingsmogelijkheden in de eigen woonomgeving.

De fietstocht wordt wegens groot succes alweer voor de vierde keer georganiseerd en wel zondag 14 april. De starttijd is tussen 10.00 en 12.00 uur en de eindtijd is 16.00 uur. Deelnemers bepalen zelf hoeveel locaties worden bezocht en vanaf welke locatie wordt gestart. De complete route is 30 kilometer lang, maar hoeft dus niet in zijn geheel te worden afgelegd. De acht ‘buurthuizen’ zijn: de Pelikaan in Krommenie, A3 in Assendelft, de Kwaker in Westzaan, de Vuister en Het Brandtweer in Koog aan de Zaan, de Lorzie in Wormerveer, de Horn in Krommeniedijk en de Noorddam in Westknollendam.

Bij de start ontvangen deelnemers een startkaart, een routebeschrijving en een prettig gevulde goodiebag, die in elk buurthuis bijgevuld wordt. Op de startkaart staan diverse vragen en inlevering bij terugkomst met goede antwoorden levert een kans op een leuke prijs op. Op iedere locatie staan er lekkere hapjes en iets te drinken klaar die bij de prijs zijn inbegrepen. Kosten voor deelname: 3 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar 1 euro en kinderen onder de 6 jaar doen gratis mee. In verband met de voorbereidingen graag aanmelden vóór 10 april in het buurthuis waar men van start gaat.